Gezonde voeding is belangrijk om gezond en fit te blijven. Maar wat is gezonde voeding eigenlijk? En eet je zelf wel gezond ? Dat is vaak moeilijk te bepalen. Het vetadvies op maat helpt jou daarbij.

Dit advies richt zich niet naar jouw volledige voeding, maar enkel naar jouw vetinname en een beetje naar je fruitinname. Vet is onmisbaar in de voeding, maar te veel vet is ook niet goed. Het vetadvies op maat wil jou tonen hoeveel vet je normaal eet. Welke hoeveelheid vet goed is, en welke niet. Het advies geeft ook informatie over wat de belangrijke vetbronnen in jouw voeding zijn en geeft jou tips over hoe je minder vet zou kunnen gaan eten mocht dat nodig zijn. Het advies is persoonlijk en wordt door middel van een vragenreeks speciaal voor jou gemaakt.


Het advies op maat is voor iedereen, want voor iedereen is het belangrijk om gezond te eten. Ook mensen die niet dik zijn of die veel sport doen hebben baat bij dit advies, want ook zij kunnen gezondheidsproblemen krijgen door het eten van te veel vet. Maar, het vetadvies is uitdrukkelijk géén dieetadvies, voor een dieetadvies neem je best contact op met je huisarts.


Om het vetadvies te krijgen en te kunnen lezen, heb je ongeveer een half uur nodig. Er dienen relatief veel vragen ingevuld te worden voordat je een ernstig advies kan krijgen.


Je kan beginnen door je muispijltje boven het woord 'Vetadvies' te plaatsen (links op dit scherm) en vervolgens éénmaal met je linker muisknop te klikken. Na elke beantwoorde vraag klik je op 'volgende' om verder te gaan. Als je wilt terug gaan naar een vorige vraag, klik dan op 'vorige'.
 

Probeer bij het invullen van de vragen te bedenken wat je gewoonlijk eet. Opgelet, sommige vragen hebben het over een gewone WEEK (week- én weekenddagen), andere over een gewone MAAND!

Verder is het belangrijk om alle vragen te beantwoorden, doe je dat niet, dan kan het advies niet verschijnen. Probeer ook om de vragen zo juist en zo eerlijk mogelijk te beantwoorden, want als je dat niet doet zal jou advies niet juist zijn.

Succes !!!